2011. augusztus 22., hétfő

Marilyn Monroe Idézetek 4. - Horoszkópja

Marilyn Monroe karmája
Horoszkópja szerint a szexszimbólum színésznő egész életét a titok, a rejtély és a hazugság lengi körül. Marilyn születési képlete szerint semmire sem vágyott jobban, mint szeretetre és végül ugyanolyan áldozattá vált, mint az nyja.
Marilyn Monroe-ról (vagy ahogyan anyakönyvezték, Norma Jeanről) szinte mindent tudunk. A dokumentumfilmek, életrajzi könyvek egészen részletesen bemutatják az életét. Ám, hogy valójában milyen volt, és mi volt életének feladata, csak kevesen tudják.
Az áldozat horoszkópja Marilyn az Ikrek jegyében született, az aszcendense pedig az Oroszlán jegyében foglalt helyet, ami arra utal, hogy fontosak voltak számára a kapcsolatok, a csillogás, a középpontban állás, a sztárrá válás. A horoszkópjának többi eleme viszont arra mutat rá, hogy megnyilvánulásait gyakran eltúlozta, ezért a külvilág számára úgy tűnt, határtalan önbizalommal rendelkezik. Ám mindez csak látszat volt, ezt játszotta el, ezt mutatta a nagyközönség felé. A születési horoszkópja szerint a Neptunusz homálya elfedte őt: valójában rendkívül bizonytalan ember volt, akit nagyon könnyű befolyásolni. Egy gyámoltalan kislány, aki elveszett a világban, és akire a szélsőséges érzékenység a jellemző. Ha az érzelmeire, a hiúságára apelláltak, könnyen kihasználhatták. A horoszkópja alapján Monroe azzal, hogy nem tudta teljesíteni a karmikus feladatát, végül ugyanolyan áldozattá vált, mint az anyja.
A gyerekkora kísértette Az ezotéria tanai szerint a lélek maga választje meg azt a szülőpárt, akihez érkezni szeretne. Marilyn olyan apát választott, aki már a fogantatás után elhagyta az anyát. Az élete pedig kaotikus volt, tele hazugságokkal, csalással és megcsalatással. A kislány  mindössze ötéves volt, amikor az anya elmegyógyintézetbe, ő pedig árvaházba került. Marilyn azzal az életfeladattal született, hogy a családjában uralkodó zűrzavaros helyzeteket lezárja. Vagyis olyan életet éljen, olyan úton járjon, erejének és energiájának nagy részét arra fordítsa, hogy a karmikus örökségként magával hozott magánéleti káoszt megoldja. Karmikus kötelessége lett volna megteremteni a saját, önálló, biztonságot nyújtó, stabil otthont, érzelmileg függetlenné válni, és teljesen szabad emberként - mindenféle nyomás vagy érdek nélkül - társat választani.
Ám túlságosan gyenge volt ehhez, ráadásul Marilyn gyakran összetévesztette a realitást az álomvilággal. A fellegekben járt, a földön botladozott, képzeletében ugyanakkor minden tökéletes volt. Így a mindennapokban, a családról, az otthonról alkotott elképzeléseiben eltévedt. A gyermekkorából adódó örökös szorongás és bűntudatérzés, valamint a szeretetlenség elől az illúziókhoz, az alkoholhoz, a gyógyszerekhez, drogokhoz menekült.
A Neptunusz foglya Harminchat éves korában bekövetkezett halála éppen olyan rejtélyes, zűrzavaros, mint egész élete. Egyes állítások szerint a Kennedy családdal - az amerikai elnöknek és testvérének is szeretője volt - való nézeteltérése miatt öngyilkos lett, míg mások azt állították, hogy megölték.
Marilyn horoszkópja szerint tény, hogy a halál angyala végig ott lebegett az élete felett. Hiszen a Neptunusz, vagyis a halál házának uralkodó bolygója születési horoszkópjában az aszcendense közelében foglal helyet. Hogy végül mi okozta a végzetét? Sok altatót vett be a Kennedyvel folytatott telefonbeszélgetés után, és öngyilkos lett? Vagy gyilkosságot követtek el ellene, amikor nagy mennyiségű altatóbeöntést kapott?
A Neptunusz a legendának is jelölője. Ez az oka annak, hogy Marilyn mítosza negyvennyolc évvel halála után sem halványodott el, és horoszkópja szerint csillaga a következő évtizedekben is erősen ragyog majd.

Marilyn Monroe Idézetek 3.

Segítség, segítség, segítség,
érzem, az élet közelít,
Pedig csak meghalni szeretnék.


Seward Johnson szobrász műve, amely 2012 tavaszáig lesz látható. Maga a szobor a világ egyik leghíresebb, legismertebb fotóiról készült, amiket viszont az 1955-ös, Billy Wilder film (Hét év vágyakozás) forgatásakor kattintgatott Sam Shaw fényképész.  A Chicagóba látogatóknak érdemes megnézni a belvárosi Magnificent Mile téren a monumentális alkotást! 






2011. augusztus 13., szombat

Szerelmes szerelem Idézetek

Csak félni, nem szólni,
hogy széthulltunk rég,
de jó volna hinni,
hogy érintesz még
 Egy ösztönben őrzöm
az emléked véd.
Hogy együtt kell szállnunk
ez a Földön tart még
Soha nem fogom megtudni,hogy engem akarnak e vagy csak be érik velem
őrizd meg szívedben közös emlékeinket, de ne félj az újaktól 
Minél nagyobb a szerelem, annál nagyobb tragédia, ha vége szakad. Ez a kettő mindig együtt jár.
Mi lányok mindig csak a szőke herceget várjuk fehér lovon. Aztán belép valaki az életünkbe. Valaki, aki egyáltalán nem hasonlít a mesebeli hercegre. Nem biztos, hogy szőke, és valószínűleg lova sincs. Sok esetben nem vesszük észre, hogy ő lenne a herceg. De aztán ahogy a történetünk egyre kerekedik, rájövünk, hogy valójában rá van szükségünk. Hiszen - ha toronyba nem is mászott – valljuk be, igencsak kitartó lehetett, ha még mindig mellettünk van. És mi másért viselné el minden kínunkat és bajunkat, ha nem azért, mert legalább annyira szeret, mint a mesében a herceg ?!
Amikor minden erőddel azon vagy,hogy ne mutasd ki a
külvilágnak,hogy belül szomorú vagy,és csak mosolyogsz,ők akkor is
tudják,hogy valami nincs rendben.Ők soha nem hazudnak neked,és pont azért vannak,hogy melletted legyenek mindig.Ők készen állnak arra,hogy megvigasztaljanak téged ha szükséged van rá és,hogy te is adhass nekik valamit magadból.Ők soha nem fordulnak ellened,és mindig kiállnak melletted.Elég ha csak a szemedbe néznek,és tudnak mindent.Nem hagynak magadra amikor nagyon egyedül érzed magad,és a legfontosabb:Ők nem foglalkoznak azzal,hogy mások mit gondolnak rólad,Ők nem hiszik el rólad a hazug pletykákat,ő rájuk örökre számíthatsz,mert Ők az igazi barátok  
Üzenem Cupidónak, hogy a nyilait eltörtem és most megyek eliszom a szívecskés maci és a bonbon árát! Aztán majd csak rám talál valaki a bárpultnál a pelusos ürge nélkül is
Az idegenek leginkább úgy látnak, ahogy szeretnéd, hogy lássanak, de a barátaid nem csaphatod be. Ez teszi őket baráttá.
Csak szerelmünk éltet, vissza álmodom újra,
Csókjaid emléke rám virrad néha!
Egy páratlan páros voltunk mi ketten,
Két gyönyörû fél hang egy kottafüzetben.
Egy páratlan páros két buta kis dallam, együtt egymás szívében
Nem félek a pókoktól, se a bogaraktól, nincs tériszonyom és a szűk helyektől sem tartok, de mikor a szemeidbe nézek, félek, hogy egyszer elveszítelek
Egy itt maradt képed hever az asztalon.....Nagyon régen már... Ezerszer olvasott levél....mit itt hagytál...
furcsa dolog, hogy valaki úgy is meg tud bántani, ha csak hiányzik
egy fiú féltékennyé teszi a barátnőjét más lányokkal, míg egy úriember féltékennyé teszi a többi lányt a barátnőjével .
az életben a legkönnyebb dolog szeretni valakit. a legnehezebb része találni valakit, aki viszontszeret
a csók az influenza megszerzésének aránylag kellemes módja
- Mindig így fogsz szeretni ?
- Mindig. Csak nem mindig téged..
a szerelemtől még akkor is mosolyog az ember, ha fáradt
- Mit akarsz a jövőtől ?
- Elfutsz, ha azt mondom téged ?!
- Utánam futsz, ha azt mondom igen ?!
Úgy megütlek hogy azt is begipszelik akinek elmeséled!
A színes képek meg tudják mutatni a ruháink színét, de a fekete-fehér képek azok, amik megmutatják a lelkünk színeit.....


Még mennyi könny és mennyi éj? Még mennyi elfojtott remény? Én ugyanúgy várlak, ugyanúgy érzek, mint rég....

csak esik és esik.....amióta elmentél nem kelt fel a nap
mindig is hercegnő akartam lenni, de ez most más. de most már a TE hercegnőd akarok lenni !
 
 
 

2011. augusztus 11., csütörtök

Kutya Idézetek 2.

"Ha befogadsz egy éhező kutyát és gondoskodsz róla, nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség egy kutya és egy ember közt."Mark Twain

"Qei me amat, amat et canem meum. - Aki engem szeret, szereti a kutyámat is."

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába.
Ám amikor a király szomorú és
szorong, odalopakodik hozzá, hogy
az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj.
Sose bánd, ha mindenki más el is
hagy. Gyere sétáljunk egyet, és
felejtsd el az egészet.” 

„A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket!”

„Nem kell külön elnyernünk bizalmát vagy barátságát, mert ő születésétől fogva a barátunk: Behunyt szemmel is bízik bennünk; még születése előtt elkötelezte magát az ember mellett.”

„Az eb szerfelett meggondolatlan szerzet. Fittyet hány rá, vajon igazad van-e vagy sem, milyen magasságokba kapaszkodtál fel az élet szamárlétráján, nem kérdi, gazdag vagy-e vagy szegény, buta vagy bölcs, bűnös vagy szent. bárhogy is forduljon azonban Fortuna kereke, akár jó, akár rossz hírnek örvendj, lehetsz köztiszteletben álló polgár vagy a család fekete báránya - ő akkor is ragaszkodik hozzád, a végsőkig védelmez - és az életét is odadobja érted...”

„Utálom a kutyatulajdonosokat. Ezek az emberek túl gyávák ahhoz, hogy saját maguk harapjanak meg másokat.”

„Egy jó kutyának, halála után, a legjobb helye a gazdája szívében van.”

Minden kutya oroszlán az otthonában.  olasz közmondás

"A föld egyetlen teremtménye sem követeli ki úgy a szeretetet, mint a csuromvizes kutya."

"A legtöbb kutyatulajdonosnak hosszas tanulás árán sikerül elérnie, hogy engedelmeskedjen a kutyájának."

"A kutya nemesebbé teszi a nemest és aljasabbá az aljast!" Jack London

"Vásárolj egy kutyust, és a pénzedért feltétel nélküli szeretetet kapsz."

"Nincs az a hit, mely töretlen maradna, kivéve egy igazán hűséges kutyáét."

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."

„Aki nem tudja, milyen ízű a szappan, még sosem fürdetett meg egy kutyát.”

„A kutya az ember legjobb barátja: Nem ad tanácsokat, nem kér kölcsön és nincs rokonsága.”

Kutya Idézetek

A kutya nevelése a kutya számára sem könnyű. Ki kell bírnia röhögés nélkül, hogy ez a sürgölődő, őt becézgető és a kedvét örökké kereső személy azt hiszi, hogy a kutya mellett az ember az úr a háznál. Ha kibírja röhögés nélkül, a nevelés befejeződött: a kutya átnevelte az embert.
Ahhoz, hogy valós képünk legyen önmagunkról, szükségünk van egy (egy-két) kutyára, aki imád és felnéz ránk és egy (egy-két) macskára, aki lenéz minket...

Egy borongós délelőttön úgy döntöttem nem megyek be dolgozni, mert tudtam, hogy ez az a nap, amikor túl kell esnem rajta. A kutyánkat Rockyt el kellett altatni: valaha oly erős testében egyre terjedt a kór, és minden erőfeszítésünk hiábavalónak bizonyult, hogy meggyógyítsuk szeretett boxerünket-a betegség úrrá lett rajta. Emlékszem, amikor behívtam a kocsiba...mennyire szeretett autókázni! De ezúttal mintha érezte volna, hogy ez az út más lesz. Órákig jártuk a várost, mindenféle csip-csup ügyet elintéztem, csak hogy ne kelljen a rendelőbe menni, de lassan már nem halogathattam tovább a dolgot. Miközben a csekket töltöttem ki az "altatás" díjáról, a szememet elárasztották a könnyek, és úgy összemaszatoltam a lapot, hogy a csekk szinte olvashatatlan lett. Rocky négy évvel azelőtt került hozzánk, nem sokkal fiam, Robert születése előtt. Mindannyian nagyon szerettük, de kiváltképp a kis Robert. Sajgó szívvel indultam haza. Rocky máris nagyon hiányzott. Robert elém jött és megkérdezte, hol van a kutyánk. Elmagyaráztam neki, hogy Rocky most a mennyországban van. Elmeséltem neki, hogy nagyon beteg volt, és most már boldog, és ahol most van, ott mindig kedvére szaladgálhat és játszhat. Négyéves fiam egy darabig hallgatott, majd tiszta kék szemével rám nézett. Arcán ártatlan mosollyal Az ég felé mutatott és közölte: - Most ott van fent, ugye apa? - Nagy nehezen bólintottam, azzal gyorsan bementem a házba. A feleségem csak egyetlen pillantást vetett az arcomra, és csendesen sírdogálni kezdett. Aztán megkérdezte, hol van Robert, én pedig kimentem, hogy megkeressem. Az udvarban szaladgált, miközben egy jókora botot dobált a levegőbe. Megvárta, amíg leesik, majd újból feldobta, egyre magasabbra és magasabbra. Amikor megkérdeztem, mit csinál, magától értetődő hangon közölte:
-Rockyval játszom, apa... 

Végre hazaérsz. Kutyád nyakadba ugrik.
- Hol jártál eddig? Oly sokáig elvoltál!
Hiányoztál, hiányoztál, hiányoztál!
Szeretlek, szeretlek, szeretlek!
Mi van a szatyrodban? Ugye az enyém?
Juj, hadd nyaljalak gyorsan fülön!
Hamm, most egy picit megrágom a kesztyűdet.
De jó! Itthon vagy végre!

 A kutya nem tesz különbséget, ha egy értelmes vagy, ha egy fogyatékos gyerek simogatja meg.

Egy jól nevelt kutya nem tesz rá kísérletet, hogy rávegyen, oszd meg vele az ebéded. Egyszerűen csak olyan bűntudatot ébreszt benned, hogy képtelen vagy jóízűen enni.

„A legfőbb oka annak, hogy a kutyák ilyen rövid ideig élnek, az emberi faj iránti könyörületességben gyökerezik. Hisz mennyit szenvedünk egy kutya elvesztése iránt érzett fájdalmunkban tíz vagy tizenkét évi ismeretség után... Képzeljük el, mit éreznénk, ha kétszer ennyi idő után vesztenénk el őket!”

„A kutya nemesebb lény mint az ember. A kutya hűséges, önfeláldozó és mindenek előtt feltétel nélküli szeretete a leirigylésre méltóbb tulajdonsága amit az ember soha nem tudhat magáénak."

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Charles Darvin

”A kutya jobb ,mint egy feleség:
kevesebbet eszik,
kevesebbet iszik,
és már bundája is van.”

”A macska vendég a háznál.
A kutya családtag.”

Mások nevezzék csak
gyöngeségnek az állatszeretetet,
gúnyoljanak ezért
- te sétálj csak nyugodtan
a kutyáddal.
Jó társaságban maradsz,
s Isten is tudja ezt. Márai Sándor

”Ne szégyelld te azt,
hogy szereted az állatokat.
Ne röstelled, ha egy kutya
közelebb van a lelkedhez,
mint a legtöbb embert,
akit személyesen ismersz." Márai Sándor

„A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben. Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre és nem leli örömét a bánatomban.”
Az ember se nem angyal, se nem állat, s a balvégzet úgy akarta, hogy aki angyalnak akar mutatkozni, az állatnak mutatkozik. 

Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan
kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.
Nincs a világon jobb lélekgyógyász az arcunkat nyalogató
kiskutyánál. 

Azt mondják, hogy szeretetet és barátságot vásárolni nem lehet... Pedig elég, ha egy kutyát vásárolsz.

2011. augusztus 9., kedd

Antoine De Saint - Exupery Idézetek 2.


 Az ember számára egyetlen igazság létezik: az, amely őt emberré teszi.

A virágom... felelős vagyok érte. Hiszen olyan gyönge! És olyan gyanútlan. Egyebe sincs, mint négy semmi kis tövise, hogy a világtól védekezzék.

Az alvó kis hercegben a legjobban a virágjához való hűsége hat meg: egy rózsa képe, mely akkor is úgy ragyog benne, mint egy lámpa lángja, amikor alszik... és ettől még törékenyebbnek tűnt a szememben. A lámpákra nagyon kell vigyázni: elég egy hirtelen kis szél, hogy kioltsa őket.

A tetteiből kellett volna megítélnem, nem a szavaiból. Beburkolt az illatával, elborított a ragyogásával. (...) Szegényes kis csalafintaságai mögött meg kellett volna éreznem gyöngéd szeretetét. Minden virág csupa ellentmondás. De én még sokkal fiatalabb voltam, semhogy szeretni tudtam volna.

Belém hasított a jóvátehetetlenség fagyasztó érzése. (...) Tűrhetetlennek éreztem már a puszta gondolatát is, hogy nem hallom többet a nevetését. Hiszen olyan volt számomra, mint forrás a sivatagban.

A mosollyal fizetni lehet. A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni. És van mosoly, melyért meghal az ember.

Szépek vagytok, de üresek. Nem lehet meghalni értetek. Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám.

Egy sziklahalom megszűnik sziklahalom lenni, mihelyst akár csak egyetlen ember is úgy tekint rá, hogy benne katedrálist lát.

Szétszórt voltam és boldogtalan: tégy összeszedetté!

Az ember akkor fedezi föl magát, amikor megmérkőzik az akadállyal.

Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít.

A beszéd csak félreértések forrása. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz.


Két-három hernyót el kell tűrnöm, ha meg akarom ismerni a pillangókat.

A megismerés nem részekre bontást, nem magyarázatot jelent. Hanem látást.

A boldogság jutalomként adatik meg neked az alkotó munka után. És a boldogság feltétele a küzdelem, a kényszer és a kitartás.

Az eszmék megosztják, nem pedig megmagyarázzák a világot.

Ha különbözöm tőled, azzal távolról sem sértelek, inkább gazdagítalak.

Mindig az elnyomás pincéiben születnek az új igazságok.

A szeretet mindenekelőtt a csendben való figyelem. Szeretni azt jelenti, hogy figyelsz.

A gyerekeknek nagyon elnézőknek kell lenniük a fölnőttek iránt.


Jócskán akadt dolgom a fölnőttekkel. Közvetlen közelről láthattam őket. És nem mondhatnám, hogy ettől jobb lett róluk a véleményem.

Ha azt mondjuk a fölnőtteknek: "Láttam egy szép házat, rózsaszínű téglából épült, ablakában muskátli, tetején galambok..." - sehogy sem fogják tudni elképzelni ezt a házat. Azt kell mondani nekik: "Láttam egy százezer frankot érő házat." Erre aztán fölkiáltanak: "Ó, milyen szép!"

Milyen kevés zajt csapnak az igazi csodák! Milyen egyszerűek a lényeges események!


Ne okozz nekem túl sok fájdalmat, ha nem igazán szükséges, és ments meg attól, hogy én valaha is fájdalmat okozzak neked!

Igazán hűségesnek lenni azt jelenti, hogy hű vagy önmagadhoz.

A bátorság nem a beszédben van. Hanem a választásban.

Nem tartom sokra a testi bátorságot; az élet megtanított arra, mi az igazi bátorság: ellenállni a környezet lesújtó ítéleteinek.

Minden tömegben vannak emberek, akiket észre sem vesznek, és akik csodálatos hírnökök. Ők maguk sem tudják, hogy azok.

Antoine De Saint - Exupery Idézetek

  Exupery

Egy szép dal a Kis Hercegnek (-:
Halász Judit : Semmi sem tökéletes

Az ember könnyen sírva fakadhat, ha engedte magát megszelídíteni...

Igen - mondtam a kis hercegnek -, akár egy házról van szó, akár a csillagokról, akár a sivatagról: ami széppé teszi őket, az láthatatlan.

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit. Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!

Eljön az a pillanat, amelytől a neve egymaga elég imádságnak, mert már semmit sem tudsz hozzátenni.

Mert csak a gyerekek tudják, hogy mit keresnek. (...) Időt vesztegetnek egy rongybabára, amitől egyszerre nagyon fontos lesz az a rongybaba, és ha elveszik tőlük, sírnak...

- Hol vannak az emberek? - kérdezte később a kis herceg. - Itt a sivatagban olyan egyedül van az ember.
- Nincs kevésbé egyedül az emberek közt sem - mondta a kígyó.

A világon semmi sem olyan védtelen, mint a remény.

Aki hiú, az csak a dicséretet hallja meg, soha mást.

Az ember, ha olyan nagyon-nagyon szomorú, szereti a naplementéket.

Egyetlen esemény felébresztheti a bennünk lakó, számunkra ismeretlen valakit. Élni annyit jelent, mint lépésről lépésre megszületni.

Hát igen, szeretlek (...). Te persze még csak nem is sejtetted, de ebben én vagyok a hibás. Különben nem is fontos. Te azonban éppen olyan ostoba voltál, mint én. Próbálj meg boldog lenni.

Az elvétett mozdulat a sikerült mozdulatot szolgálja. A sikeres mozdulat pedig felmutatja a közösen keresett célt annak, aki elhibázta a magáét.

Ha megszelídítesz, megfényesednék tőle az életem. Lépések neszét hallanám, amely az összes többi lépés neszétől különböznék. A többi lépés arra késztet, hogy a föld alá bújjak. A tiéd, mint valami muzsika, előcsalna a lyukamból.

A léleknek is létezik hazája: a dolgok lényegének birodalmában.

Eszembe jutnak gyerekkori játékaim a homályos, aranyos kertben, melyet istenekkel népesítettünk be, a határtalan birodalomban, amivé ez az egy négyzetkilométernyi, egészen soha meg nem ismerhető, föl nem fedezhető terület vált számunkra. Zárt civilizációt teremtettünk, a dolgoknak olyan értelmük, a lépéseknek olyan visszhangjuk volt ott, amit soha senki más meg nem érthet. Mi marad ebből a gyermekkori árnyakkal népes, nagyszerű, forró, fagyos kertből, amikor az ember felnőtt lesz, és más törvények szerint él? Ha most visszatérsz hozzá, reményed vesztve, csüggedten haladsz el a szürke kövekből rakott alacsony fal mentén, s elámulsz, hogy ilyen szűk helyen elfért az ország, amely végtelenséged volt egykor; elámulsz, és tudod: ebbe a végtelenségbe soha többé nem fogsz visszatalálni, mert nem a parkba: a játékba kellene visszatalálnod.

Mester Tamás : Kis Herceg