2010. november 29., hétfő

Önismeret idézetek

"Az önbizalom nem egyéjszakás kaland." 

 

"Ha az ember egy bizonyos határon túl is töpreng egy problémán, ez zavart és aggódást szül. Minden ügy kapcsán eljön a pillanat, amikor káros a további mérlegelés. Eljön a pillanat, amikor dönteni kell, aztán pedig cselekedni - határozottan, visszatekintgetés nélkül.” (Waite Phillis)

 

‎"Az energia ragályos. Ha sasokkal akarsz együtt szárnyalni, akkor fel kell hagynod a kacsák közötti úszkálással." (T. Harv Eker)

 

‎"Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga... van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz." (Wass Albert)

 

‎"A betegség után lesz édes az egészség, a baj után a jó, az éhség után a jóllakottság, az erőfeszítés után a pihenés.” (Hérakleitosz)

‎"Aki többet ad, többet fog kapni, mivel keringésben tartja életében a világegyetem bőségét." (Deepak Chopra)

 

"Aki a célt ismeri, az tud dönteni, aki döntött, nyugalmat talál, aki megtalálta a nyugalmát, bizonyosságban él. Aki bizonyosságban él, az birtokolja önmagát, aki birtokolja önmagát, az jobbá teheti életét." (Konfuciusz)

 


Testünk a kert, akaratunk a kertész. (Shakespeare)

 

"Egymásra hatással vagyunk tettel, gondolattal...
Némi fényt bocsátunk a sötétségbe,
de mások helyett sem élni, sem meggyógyulni,
sem megtisztulni nem lehet.
Megbocsátani csakis az önfeledt ember tud." (Müller Péter)

"Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk. A cél lelkesít." (Müller Péter Ji-king)

"Megtanultam, hogy az emberek elfelejtik, amit mondasz, és elfelejtik, amit teszel. Az egyetlen dolog, amire emlékezni fognak, az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük."

"Fáradj, míg ez mulandó életben vagy, holtod után bizony eleget nyugodhatsz." (Apáczai Csere János)
 "A szem, amelyikkel a világot látod, a te szemed. Külső szemeddel az emberekre figyelsz, belső szemedet megőrzöd önmagadnak. Amikor visszatekintesz, nem magadat látod, mert nem tükörbe nézel, hanem az embereket. Hogyan vélekedsz a többiekről? Amikor másokra figyelsz, amikor másokat ítélsz meg, úgy véled, szemed csalhatatlan. Milyennek látod önmagad? Amikor tükröt tartasz magad elé, egy számodra kedves lényt pillantasz meg. Ismert vonásait szereted, mert biztonságot nyújtanak neked; ismeretlen arcát, melyek olykor téged is meglepnek, megértéssel fogadod. Vajon ugyanígy teszel a többiekkel is? "( Hioszi Tatiosz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése