2011. augusztus 22., hétfő

Marilyn Monroe Idézetek 4. - Horoszkópja

Marilyn Monroe karmája
Horoszkópja szerint a szexszimbólum színésznő egész életét a titok, a rejtély és a hazugság lengi körül. Marilyn születési képlete szerint semmire sem vágyott jobban, mint szeretetre és végül ugyanolyan áldozattá vált, mint az nyja.
Marilyn Monroe-ról (vagy ahogyan anyakönyvezték, Norma Jeanről) szinte mindent tudunk. A dokumentumfilmek, életrajzi könyvek egészen részletesen bemutatják az életét. Ám, hogy valójában milyen volt, és mi volt életének feladata, csak kevesen tudják.
Az áldozat horoszkópja Marilyn az Ikrek jegyében született, az aszcendense pedig az Oroszlán jegyében foglalt helyet, ami arra utal, hogy fontosak voltak számára a kapcsolatok, a csillogás, a középpontban állás, a sztárrá válás. A horoszkópjának többi eleme viszont arra mutat rá, hogy megnyilvánulásait gyakran eltúlozta, ezért a külvilág számára úgy tűnt, határtalan önbizalommal rendelkezik. Ám mindez csak látszat volt, ezt játszotta el, ezt mutatta a nagyközönség felé. A születési horoszkópja szerint a Neptunusz homálya elfedte őt: valójában rendkívül bizonytalan ember volt, akit nagyon könnyű befolyásolni. Egy gyámoltalan kislány, aki elveszett a világban, és akire a szélsőséges érzékenység a jellemző. Ha az érzelmeire, a hiúságára apelláltak, könnyen kihasználhatták. A horoszkópja alapján Monroe azzal, hogy nem tudta teljesíteni a karmikus feladatát, végül ugyanolyan áldozattá vált, mint az anyja.
A gyerekkora kísértette Az ezotéria tanai szerint a lélek maga választje meg azt a szülőpárt, akihez érkezni szeretne. Marilyn olyan apát választott, aki már a fogantatás után elhagyta az anyát. Az élete pedig kaotikus volt, tele hazugságokkal, csalással és megcsalatással. A kislány  mindössze ötéves volt, amikor az anya elmegyógyintézetbe, ő pedig árvaházba került. Marilyn azzal az életfeladattal született, hogy a családjában uralkodó zűrzavaros helyzeteket lezárja. Vagyis olyan életet éljen, olyan úton járjon, erejének és energiájának nagy részét arra fordítsa, hogy a karmikus örökségként magával hozott magánéleti káoszt megoldja. Karmikus kötelessége lett volna megteremteni a saját, önálló, biztonságot nyújtó, stabil otthont, érzelmileg függetlenné válni, és teljesen szabad emberként - mindenféle nyomás vagy érdek nélkül - társat választani.
Ám túlságosan gyenge volt ehhez, ráadásul Marilyn gyakran összetévesztette a realitást az álomvilággal. A fellegekben járt, a földön botladozott, képzeletében ugyanakkor minden tökéletes volt. Így a mindennapokban, a családról, az otthonról alkotott elképzeléseiben eltévedt. A gyermekkorából adódó örökös szorongás és bűntudatérzés, valamint a szeretetlenség elől az illúziókhoz, az alkoholhoz, a gyógyszerekhez, drogokhoz menekült.
A Neptunusz foglya Harminchat éves korában bekövetkezett halála éppen olyan rejtélyes, zűrzavaros, mint egész élete. Egyes állítások szerint a Kennedy családdal - az amerikai elnöknek és testvérének is szeretője volt - való nézeteltérése miatt öngyilkos lett, míg mások azt állították, hogy megölték.
Marilyn horoszkópja szerint tény, hogy a halál angyala végig ott lebegett az élete felett. Hiszen a Neptunusz, vagyis a halál házának uralkodó bolygója születési horoszkópjában az aszcendense közelében foglal helyet. Hogy végül mi okozta a végzetét? Sok altatót vett be a Kennedyvel folytatott telefonbeszélgetés után, és öngyilkos lett? Vagy gyilkosságot követtek el ellene, amikor nagy mennyiségű altatóbeöntést kapott?
A Neptunusz a legendának is jelölője. Ez az oka annak, hogy Marilyn mítosza negyvennyolc évvel halála után sem halványodott el, és horoszkópja szerint csillaga a következő évtizedekben is erősen ragyog majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése